0%

Choreography Department

Choreography Department

We are sorry but it looks like your Browser doesn't support our website Features. In order to get the full experience please download a new version of your favourite browser.

Mișcare și Culoare 2020, Modulul 1 ”Ce este arta contemporană?”

Mișcare și Culoare 2020, Modulul 1 ”Ce este arta contemporană?”

Programul Mișcare și Culoare 2020 a debutat pe 15 iulie cu un tur ghidat pentru 10 copii în expoziția permanentă Văzând Istoria (1947-2007)deschisă la etajul întâi al Muzeului Național de Artă Contemporană al României, urmat de un atelier liber de colaj, asamblaj și intervenție pe fotografie, pe terasa de la etajul superior, în aer liber.

Copiii au fost conduși prin expoziție de către Irina Cangeopol, cu scopul de a cunoaște direct, prin vizionarea și comentarea operelor de artă expuse, contextul artei contemporane românești și principalele direcții și mijloace de expresie artistică în condițiile impuse de regimul comunist dar și după anul 1989, până la data aderării țării noastre la UE.

După o scurtă pauză și un exercițiu de mișcare și relaxare cu Sandra Mavhima (în care au fost invitați să exprime printr-un gest sau postură corporală una dintre lucrările văzute în muzeu, care i-a impresionat), copiii au primit de la Irina câte o foaie de bloc de desen și revistele din care au selectat și decupat imagini sau obiecte din imagini pe care le-au recompus pe planșa lor, urmând să intervină grafic și pictural. Instrucțiunile de lucru au fost minimale, lăsând elementul surpriză să își facă apariția în cadrul experimentului ludic.

Pe 16 iulie am revenit la MNAC pentru a ne întâlni cu a doua grupă de copii și tot în aceeași zi a avut loc și prima noastră întâlnire cu copiii în spațiul virtual, printr-o prezentare interactivă a fenomenului artei contemporane mondiale în imagini, prin intermediul platformei Zoom. Spre surprinderea noastră, copiii au fost deosebit de receptivi și, deși lecția despre arta contemporană a durat puțin peste o oră, cei mici au pus o mulțime de întrebări și timpul a curs repede.

Pentru a rămâne la curent cu activitățile programului ne poți urmări pe pagina de facebook Mișcare și Culoare.